Premi Escoles Verdes a tota una trajectòria


El premi Escoles Verdes de la Generalitat ha reconegut la trajectòria de millora continuada per a l’ambientalització de l’escola Montsant de Reus i el treball en xarxa del Seminari Permanent de les Escoles Verdes de l’Alt Camp. 

El guardó vol impulsar el reconeixement públic a iniciatives exemplars d’educació per a la sostenibilitat. A Catalunya, hi ha 330 centres educatius que tenen el Distintiu i participen en el Programa Escoles Verdes, que té com a objectius principals ajudar els centres a ambientalitzar-se, promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn, i afavorir l’intercanvi entre els centres que participen en el Programa.

En el cas de la nostra escola, el premi a la trajectòria de millora continuada per a l’ambientalització del centre educatiu de la segona edició del Premi Escoles Verdes ha estat atorgat per haver assolit la participació de tota la comunitat educativa, l’ambientalització curricular, la gestió sostenible del centre i la implicació i millora de l’entorn; per haver estar capaç d’incidir en les institucions locals i en la ciutadania del poble; pel nivell de maduresa i consolidació del projecte educatiu de centre en l’educació per a la sostenibilitat; per la seva vinculació a l’entorn, i perquè tota la comunitat escolar viu el fet de ser Escola Verda com un fet que identifica i caracteritza al centre, com una manera de fer que dóna un valor afegit de qualitat a l’escola, que afegeix valor a la tasca educativa del dia a dia, i per al futur. 

Els premis Medi Ambient signifiquen un reconeixement especial a aquelles persones i entitats que han contribuït a conèixer, difondre, protegir o millorar el medi ambient a Catalunya amb les seves accions concretes o amb la seva trajectòria. En aquesta cinquena edició, que coincideix amb l’Any Internacional de la Biodiversitat, s’ha acordat premiar els àmbits de la conservació de la biodiversitat i de la prevenció i el reciclatge de residus.

Des de l'escola, volem donar les gràcies a tots els membres de la comunitat educativa que han estat amb nosaltres i a tots aquells que continuen cada dia, fent-nos costat, per fer de l'Escola Montsant, un lloc més sostenible.