Puntedu: activitats del primer trimestre
Després d'escoltar poemes musicats que hem trobat a la web, els alumnes n'han fet la seva interpretació personal en forma de cal·ligrama. Els treballs estaran exposats als corredors de dalt.
PASTORETS A LA CARTA
ALBERT I LA BANDA DELS 13
Aquí teniu el videoclip de la cançó: No hem vingut per a quedar-nos (però d'aquí no marxem!!!)
LA CORAL DE L'IES GAUDÍ FA UN CONCERT A L'ESCOLA
Projecte Puntedu: primer trimestre.
PROGRAMACIÓ DEL NADAL A L'ESCOLA
Celebració de l’aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.
Tarda: A 2/4 de 4 Trobada al menjador de tots els nens de l'escola i la maternal per fer la celebració conjunta. Enguany treballarem a les classes el respecte a les diferències i la no discriminació.
Article 7: Tots els éssers humans són iguals davant la llei i tenen dret, sense cap distinció, a igual protecció per la llei. Tots tenen dret a igual protecció contra qualsevol discriminació que violi aquesta Declaració i contra qualsevol incitació a una tal discriminació.
Totes les classes prepararan un dibuix en una postal i també un petit escrit sobre aquest tema que llegiran al menjador.
Del dia 10 al 14 de desembre
* Recollida de menjar i de productes higiènics i de neteja de la llar per fer-los arribar a diverses organitzacions d’ajut ubicades a Reus.
* Al llarg de la setmana hi haurà una bústia a l’entrada i la Nati us proporcionarà sobres per a la recollida de donatius per al projecte Ixmucané de Guatemala.
Dimarts 11
* Esperem que arribi el TIÓ a l’Escola Bressol.
* A la tarda, Xerrada sobre el Projecte d'ajuda a Guatemala IXMUCANÉ, per als alumnes de 5è i 6è.
Dilluns 17
* Arriba el Tió a l’Escola.
Dimarts 18
* Actuació de la coral del l’IES Gaudí al menjador, a 2/4 de 10.
* Lectura de poemes i teatre a l’IES Domènech i Muntaner per als alumnes de 5è i 6è, a les 11 del matí.
Dimecres 19
Tarda: Els alumnes de 6è faran la representació: Pastorets a la carta, al menjador per a tots els alumnes de l’escola i de l’Escola Bressol.
Dijous 20
Matí: Els Patufets, els Gira-sols i els Bambis faran cagar el TIÓ.
Divendres 21
Jornada intensiva.
Matí: Trobada de tots al menjador per cantar nadales i recitar poemes de Nadal.
Estels i Carrilets faran cagar el Tió i els nens de les classes Romaní, Ginesta, Garbí i Xaloc, faran "L'amic invisible"
Tornarem a l'escola dimarts dia 8 de gener.
Molt Bones Festes !
ASSEMBLEA GENERAL DEL "BUS A PEU"
SENTINT EL PIANO I L'ACORDIÓ

Aquest estiu, hem llegit...
Ara, a les sessions de biblioteca de les classes, comencem a preparar ja la segona proposta del trimestre del Projecte Puntedu:
Santa Cecília, poemes i cançons.
TARGETA SANITÀRIA
El Projecte de biblioteca Puntedu
Puntedu és un dels projectes d’innovació que ens va ser concedit pel Departament d’Educació l’any 2006. La durada del projecte és de tres cursos durant els quals el Departament es va comprometre a dotar econòmicament el centre i a concedir mitja jornada de dedicació d’un mestre definitiu, amb l’objectiu d’organitzar i de dinamitzar l’ús de la biblioteca-mediateca a l’escola.
Al projecte que l’escola va presentar a la convocatòria hi figurava un llistat d’objectius que es poden resumir en els següents:
Promocionar la lectura amb funcions tant d’aprenentatge com purament lúdiques.
Consolidar les funcions de la comissió de biblioteca i contemplar dins de l’horari de coordinacions temps per al seu funcionament.
Consolidar el servei de préstec a les hores de pati i a les hores de biblioteca organitzades a partir de la sisena hora.
Renovar el fons de llibres de coneixements i d’imaginació amb adquisicions de llibres adaptats als nivells i l’edat dels alumnes d’Educació Infantil i Primària.
Organitzar el fons de coneixements de la biblioteca d’acord amb els criteris de la CDU per tal que sigui fàcil la seva consulta.
Instal·lar l’equipament informàtic que permeti d’una banda la catalogació del fons i de l’altra l’accés dels alumnes a fonts d’informació a través de la xarxa.
Registrar i catalogar a través del programa e-Pèrgam el fons de la biblioteca.
Facilitar als mestres un coneixement de la bibliografia de què es disposa i dels materials curriculars diversos que permeten d’incloure a la pràctica docent les noves tecnologies.
Possibilitar i afavorir els treballs de recerca que es plantegen en petits grups a les diferents assignatures. Consolidar la seva pràctica i incorporació al PCC.
HORARI D'ATENCIÓ DE LA SECRETARIA DE L'AMPA.
Dimarts: de 15 a 18
AMPA DE L'ESCOLA
Per tal d'afavorir la participació de pares i mares a l'escola, la junta de L'AMPA convoca reunions periòdiques. Els resums d'aquestes reunions els podreu trobar a la pàgina de l'AMPA del Portaveu. Al vestíbul de l'escola també hi ha una bústia de suggeriments per si voleu fer arribar alguna proposta a la junta.
L'AMPA organitza al llarg del curs diverses activitats tant lúdiques com pedagògiques: sortides, conferències, jornada esportiva... És important i necessària la vostra col·laboració i participació.
L'ASSEMBLEA
href="http://video.google.com/ThumbnailServer2?app=vss&contentid=f8328c5e0575ea26&offsetms=245000">
PROJECTE EDUCATIU
- Es manifestin lliurement.
- Que siguin responsables dels seus actes.
- Que es puguin adaptar primer a l'ambient i més tard a la societat.
- Que tinguin una actitud de respecte vers totes les persones i l'entorn.
- Que siguin alegres i sincers.
- Que rebin una educació arrelada en el seu àmbit cultural.
- Que tinguin una base que els faci participatius tot prenent una actitud curiosa, crítica i investigadora que fomenti l'activitat i la iniciativa.
L'ESCOLA
- 4 aules d'Educació Infantil.
- 6 aules d'Educació Primària.
- 1 aula d'Educació Especial.
- 1 aula USEE.
- 1 aula d'informàtica.
- 1 aula de psicomotricitat
- 1 aula taller de manualitats.
- 1 biblioteca i sala d'audiovisuals.
- 1 menjador escolar amb cuina pròpia.
- 3 sales de tutoria.
- 1 despatx de direcció.
- 1 secretaria.
- pati amb pistes de bàsquet, camp de futbol i sorral.




HISTÒRIA DEL CENTRE

La filosofia que ens va moure era la d’aconseguir una escola que fos: activa, democràtica, plural, catalana -arrelada al país- i que tingués com a objectiu prioritari el desenvolupament integral dels nens i les nenes.
Des dels seus inicis l’escola ha tingut nens amb Necessitats Educatives Especials en règim d’integració dintre de les classes.
La primera ubicació de l’escola fou el Mas Vilella. El seu creixement en nombre d’alumnes va fer necessària la construcció d’un nou edifici que es va poder inaugurar el curs 1974-75.
Situats ja definitivament a l’actual edifici del carrer de les Borges del Camp, núm. 2, es feu realitat el projecte educatiu i poguérem tenir nens des dels dos fins els catorze anys.
La gestió i el finançament de l’Escola va passar per diferents estadis: escola privada, escola concertada en un 50% i escola concertada al 100%.
Durant la dècada 60-70, juntament amb altres escoles de Catalunya, formàrem “Coordinació Escolar” dins del grup de mestres de Rosa Sensat. Aquest moviment pedagògic es va constituir en un col·lectiu anomenat CEPEPC (Col·lectiu d’Escoles per a l’Escola Pública Catalana), que tenia com a objectiu la integració d’aquestes escoles a la xarxa pública.
El març de 1988 l’Escola Montsant s’integra a la xarxa d’escoles públiques amb voluntat de continuar lluitant pel millorament i la qualitat de l’escola del nostre país.
Des d’aquell moment la titularitat del centre Escola Montsant és del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i es construeix la Llar d’Infants Escola Montsant que amb el temps passa a ser de titularitat municipal. La intenció d’ambdós centres és la de continuar tenint aspectes del Projecte Educatiu en comú i de compartir activitats.

L'EQUIP PEDAGÒGIC DEL CENTRE
EDUCACIÓ INFANTIL:
Classe Patufet (P-3): Meritxell Boj
Tècnica d'Educació Infantil: Josepa Giménez
Classe Bambi (P-5): Anna Mateo
Mestre de suport d'Ed. Infantil: Josep Maria Esteban
EDUCACIÓ PRIMÀRIA:
Classe Estel (1r): Montse Mallafré
Classe Carrilet (2n) : Concepció Giné
Classe Garbí (5è): Cristina Fossas
Classe Mestral (6è A): Íngrid Braña
Mestra de suport 6è: Núria Damunt
Mestra especialista de Llengua Estrangera: Teresa Baz
Mestra especialista de Música i suport de Primària: Judit Cavallé
Mestra especialista d'Educació Física i suport de Primària: Tània Calafell
Mestra especialista d'Educació Especial: Antònia Martorell
Mestra responsable projecte USEE (Unitat de Suport a l'Educació Especial): Coia Giró
Mestres responsables BIBLIOTECA.EDU: Judit Cavallé i Teresa Baz
Educadora: Carme Cantí
Vetlladora: Susana Barros
EQUIP DIRECTIU:
Director: Fernando Ortega
Cap d'estudis: Josep Maria Esteban
Secretària: Cristina Fossas